Junioři proti Plzni ukořistili první vítězství v nadstavbě

Junioři si v nadstavbě na své konto připisují první výhru, a to proti indiánům z Plzně, kteří ovládli základní část! Zpočátku to však pro mladé Berany nevypadalo vůbec dobře, protože hosté šli v první části do dvoubrankového vedení. Ševci však bojovali, brzy se dočkali snížení a skvěle zareagovali i na třetí gól soupeře. V závěrečné periodě jim tak odměnou bylo vyrovnání, které poslalo zápas do prodloužení. Tam se stal zlínským hrdinou kapitán Vojtěch Riedl, který rozhodl o zisku druhého bodu.
4.kolo, čt 24.2.2022, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
4:3p
(0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Dědek (Nábělek, 34. Dědek (L. Heš, Masař), 46. L. Heš (Luža, Talafa), 64. Riedl (Chludil, Martinec) – 12. Kopic (Hamšík, Dvořák), 15. Slanina (Soukup, Pánek), 34. Dvořák (TS). Rozhodčí: Kubičík, Blaha – Gebauer, Tvrdý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 27:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga

Němeček – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Soukup, Ženíšek, Dáňa

První dějství dnešního utkání nám přineslo rovnou dvě branky, z čehož obě padly do svatyně ševců. Oba tyto góly byly zcela zasloužené, jelikož indiáni předvedli perfektní dominantní hru, a především schopnost využívat přesilovky. O první branku utkání se postaral Marek Kopic, a to po úplně prvním vyloučení z řad žlutomodrých. Jeho metelice od modré měla dokonalé rozměry a prošla vším, co jí stálo v cestě. O pouhé tři minuty později přišel další gól Plzně a opět v početní výhodě. Tentokrát trestal vyloučení soupeře Jan Slanina, který tak poslal svůj celek do již dvougólového vedení.

Ve druhé třetině ale přišlo probuzení domácího juniorského výběru, který se dostal na dostřel jediné trefy. Ten první přišel již po čtyřech minutách od úvodního hvizdu. Jeho autorem se stal Matyáš Dědek, který využil bleskového útoku jeho formace, na jehož konci dokázal propasírovat puk za záda brankáře. Poté ale přišel samostatný únik Adama Dvořáka, který byl ale ukončen faulem ševců a následně odpískaným trestným střílením. Toho dokázal využít jmenovaný hráč, jak nejlépe mohl. Jeho rychlým nájezdem dokázal rozhýbat brankáře natolik, že se mu zjevila skulinka mezi betony, kterou dokázal poslat puk do svatyně. O pouhou čtvrt minutu později ale přišla rychlá odpověď z dílny hráčů z Baťova města. Podepsat se pod ní mohl opět Matyáš Dědek, který tak výrazně přiblížil svůj mančaft vyrovnání.

V poslední třetině padl již pouze jeden gól, který poslal celé utkání do prodloužení. Skvěle sehranou výhodu po faulu Plzně dokázal dotáhnout do úspěšného konce Lukáš Heš, který svou střelou od pravého kruhu skvěle zakončil učebnicovou kombinaci jeho spoluhráčů. I po této brance pokračoval chvílemi až drtivý tlak ševců, v cestě za úspěchem jim ale stála zeď jménem Josef Němeček, která nepustila za své záda kotouč už ani jednou.

V prodloužení pokračovali Berani v nastoleném tempu z předchozí třetiny, což jim nakonec přineslo ovoce. Minutu a půl před koncem této pětiminutovky se totiž dokázal prosadit kapitán ševců Vojtěch Riedl. Ten využil šťastného odrazu po zakončení jednoho z jeho spoluhráčů a svou střelou z prostoru mezi kruhy trefil přesně pravý horní růžek brány. Tím zajistil pro svůj tým druhý bod a mladí Berani tak dali najevo, že se o play off porvou ze všech sil.